KUND: Stadsdelsförvaltningen Rinkeby-Kista
ADRESS: Borgarfjordsgatan 14, 164 40 Kista
UPPDRAG: Förstudier och intervjuer. Inredningskoncept. Arkitektritningar/bygghandlingar.  Projektledning inför inköp, leverans samt ombyggnation.
AREA: 150 kvm

Stadsdelsförvaltningen Rinkeby-Kista anlitade oss för att inreda personalmatsalen. Befintligt golv skulle vara kvar så vi fick arbeta i harmoni med det. Målet har varit att främja den psykosociala arbetsmiljön genom att skapa en genomtänkt och estetiskt tilltalande inredning med naturinslag, som samtidigt också bidrar till en lugnande och avstressande atmosfär.

All belysning gjordes dimbar på olika brytare för olika ändamål, och i fönstren valde vi att pendla lamporna i olika nivåer för en bistrokänsla. Gardinerna från Kurage gör sig fantastiskt bra både dag och kväll. Kvistarna i gardin tyget knyter samman fint till borden i träslaget ask.
Vi är så nöjda med designen, funktionen och för att allt har gått så smidigt med Sahlin Inredningsarkitekter och deras hantverkare.
 
Johan Hernman
Administrativ Chef

Vi valde en modern och lugnande rosa, samt gråa toner till restaurangdelen. Planlösningen gjordes om med runda bord och mer flexibilitet, med möjlighet för långbord när behövligt. Vi placerade ut stora ljudabsorbenter för att få ner ljudnivån vilket blev otroligt lyckat. Mönstret i ljudabsorbenterna och i gardinerna med inslag från naturen matchar träslagen i bordsskivorna som är i ask.

Vi skapade en restaurangkänsla med tillhörande loungedel så att personalen kan få ett bra miljöombyte. I loungen valde vi att återspegla den röda tonen i golvet för att stärka samhörighet med övrig inredning. Sköna fåtöljer och trendiga bord i ask placerades i lougen. 

En vägg byggdes mellan entré och lounge för en mysigare känsla. Helt nya miljöstationer från TreCe på hjul i grått ansågs vara ett väldigt bra val.