KÖKSDESIGN I BLÅTT

UPPDRAG: DESIGN OCH ARKITEKTRITNINGAR INFÖR TOTALRENOVERING AV KÖK, BADRUM, GÄST WC OCH HALL.
KUND: OVE RYTTER, EKERÖ  
UPPDRAGSANSVARIG ARKITEKT: ANNETTE SAHLIN
MEDVERKANDE ARKITEKT: CAROLINNE MELO

I ett nära samarbete med vår härliga kund Ove Rytter på Ekerö utfördes en totalrenovering av hela undervåningen. Här presenterar vi det nya köket i blått med bänkskivor i komposit och beslag i borstad stål. Matchande lampor i industriell marin stil. Väggarna fick en gustaviansk blå kulör, som går ton i ton med köksinredningen.

Nu vill jag bara vara här när det blev så bra och fint. Min bostad i stan känns inte lika roligt längre. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet och vårt samarbete. Dessutom höll vi budgeten och det kan vara mycket svårt vid totalrenoveringar. Bra jobbat från alla inblandade.
Ove Rytter
Beställare

En vägg togs ner och en limträbalk fick stadga upp taket, som ni ser på bilden. Påsåvis uppfylldes önskemålet om ett öppen planlösning för stora sammankomster och dessutom med utsikt mot Mälaren från köket. 

Ett helt nytt golv med golvvärme lades in från Tarkett, iD Inspiration 55 Scandinavian Oak, medium grey. Golvet knyter an till det nya klinkersgolvet in hallen entrén som också går i gråskala.

Vi valde en kolfilterfläkt till denna öppna planlösning. Fördelen är att man blir mera flexibel i kökslayouten eftersom man inte behöver bygga ett hål i väggen eller taket för att ansluta fläkten. Dessutom gör recirkulationen att den uppvärmda luften stannar inomhus vilket i längden är mer energieffektivt än en utsugsfläkt som suger ut den varma luften ur huset.