Dagnys
Dagnys var tidigare ett café med lättare smårätter. Vi gjorde en totalrenovering från golv till tak där resultatet blev en fullskalig restaurang med nytt utbud, bardisk och storkök. Belysning och väggar flyttades på och flödet effektiviserades.

Vi skapade en ny visuell identitet tillhörande konceptet där färgskalan inspirerades av den svenska flaggan för samhörighet med det svenska namnet. Kunden ville erbjuda prisvärd mat och dryck i en mysig lounge-miljö för AWs och resenärer. Dagnys erbjuder numera centralstationens besökare skönare sittplatser för förtäring där uttag finns tillgängligt.
Kort fakta
  • Kundnamn Restaurang Dagnys
  • Adress Centralplan 29, 101 01 Stockholm
  • Uppdrag Inredningskoncept, visuell identitet, specialdesign.
  • Foto Athina Strataki
Baren
Baren är arkitektritad och fick ett jalusi av säkerhetsskäl då det finns åtskiljande öppettider på centralstationen. För ett bra barflöde förvaras glas upptill med bland annat ett typiskt svenskt glaskarusell av den svenska designern Jonas Bolin. Baren har en inbjudande känsla och erbjuder ladduttag samt möjlighet att hänga eventuella väskor.
Otroligt nöjd över slutresultatet och att det blev så lyckat! Kunde inte ha tänkt mig en bättre färgsättning och inredning. Hade valt precis likadant själv. Jag har öppnat flera Restauranger och barer tidigare och kan varmt rekommendera Annette Sahlin som Inredningsarkitekt.
Benny Isso
Restaurangchef
Fåtöljhörna
Vi skapade ett inbjudande hörn vid en öppen spiseld där det passar att ta en avec för mysiga pratstunder. Spegeln som hänger över öppna spisen är specialdesignad från Danmark och är urhuggen ur en trästock.
Möblering
Stolar och bord går att möblera om för större sällskap. Flödet som skapats tar hänsyn till plats för resväskor och framkomlighet för både personal och kunder.
Golv
Golvet är ett svenskt trägolv som passar in i konceptet då det ger en varm och mysig känsla med dess struktur och färgtoner.